Matematik
Reducering
30. april 2005 af
DTC (Slettet)
Har jeg reduceret rigtigt?
(3ab+b)(3a-b)-(3a+b^2)+6ab =
9a^2-3ab+3ab-b^2-9a^2+b^2+2*3ab+6ab =
12ab
På forhånd tak...
(3ab+b)(3a-b)-(3a+b^2)+6ab =
9a^2-3ab+3ab-b^2-9a^2+b^2+2*3ab+6ab =
12ab
På forhånd tak...
Svar #1
30. april 2005 af Heisenberg (Slettet)
(3ab+b)(3a-b)-(3a+b^2)+6ab =
9a^2b+3ab-3ab^2-b^2-3a-b^2+6ab =
9a^2b+9ab-2b^2-3ab^2-3a
Synes ikke rigtig den kan reduceres til noget mere fornuftigt... Er du sikker på at du har skrevet den rigtigt op her?
9a^2b+3ab-3ab^2-b^2-3a-b^2+6ab =
9a^2b+9ab-2b^2-3ab^2-3a
Synes ikke rigtig den kan reduceres til noget mere fornuftigt... Er du sikker på at du har skrevet den rigtigt op her?
Svar #3
01. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
Hvis spørgeren har opskrevet udtrykket rigtigt i første indlæg, så er det korrekte svar
9ba^2 - (3a + 2)b^2 + (9b - 3)a
som anført i #1 og #2. Men ud fra spørgerens udregninger at dømme, virker det ikke særlig sandsynligt. Der er nok snarere tale om, at man skal reducere
(3a+b)(3a-b) - (3a+b)^2 + 6ab
hvilket giver
(3a+b)(3a-b) - (3a+b)^2 + 6ab =
9a^2 - b^2 - 9a^2 - b^2 - 6ab + 6ab =
-2b^2
//Singularity
9ba^2 - (3a + 2)b^2 + (9b - 3)a
som anført i #1 og #2. Men ud fra spørgerens udregninger at dømme, virker det ikke særlig sandsynligt. Der er nok snarere tale om, at man skal reducere
(3a+b)(3a-b) - (3a+b)^2 + 6ab
hvilket giver
(3a+b)(3a-b) - (3a+b)^2 + 6ab =
9a^2 - b^2 - 9a^2 - b^2 - 6ab + 6ab =
-2b^2
//Singularity
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
