Matematik

cosinus og sinus

09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen... Jeg er igang med denne opgave, som jeg har svært ved at lave... Håber der er nogen der vil hjælpe mig...

Opgaven lyder sådan:
På tømmerhandlen oplagrer de 4 m lægter i en vinkel på 80 grader. Hvor bred skal reolen være?
Hvis bundpladen er 0,30 m bred, hvilken vinkel kommer lægterne til at stå i?
Hvad hvis lægterne er 6 m?

4*cos(80)=0,69

ps. jeg har prøvet at lave en tegning, men det gik ikke så godt...

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

jeg giver dig lige et powerpoint jeg har fået af min gode lærer:

www.2shared.com/file/m9aB7SLo/3_-_Geometri_og_trigonometri.html

Hvis du stadig ikke kan greje den, så forklarer jeg dig det :-)


Svar #2
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg kan desværre ikke komme ind på siden...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Er det muligt du kan prøve at uploade tegningen :-)


Svar #4
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg har selv tegnet tegningen, men det blev ikke til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

2)

0,30/4=cos(lægt)

cos-1(0,30/4)=85,6987777 grader

3)

cos-1(0,30/6)=87,13401602 grader

eller.

6*cos(80)=1,041889066 meter bred.

 // --AMG--


Svar #6
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

okey tak for hjælpen


Svar #7
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave???

En tømrer bygger et tag af 6 m lang bjælker. Taghældningen skal være 30 grader.

Hvor højt bliver taget?         Hvor bredt er huset?

Hvad hvis taghældningen i stedet var 40 grader?

jeg ville løse opgaven sådan: (jeg er ikke sikker)

b=cosA*c

b=cos(30)*6

b=5,19

a=sinA*c

a=sin(30)*6

a=3


Svar #8
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg har vedhæftet en tegning... det er en trekant, som jeg har løst noget af opgaven, ved at se på denne tegning.

Vedhæftet fil:opgave 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2011 af mette48 (Slettet)

På tømmerhandlen oplagrer de 4 m lægter i en vinkel på 80 grader. Hvor bred skal reolen være?

Reolbrede = 4*cos(80)   m

Hvis bundpladen er 0,30 m bred, hvilken vinkel kommer lægterne til at stå i?

bundplade=4*cos(v)⇒ 0,30=4*cos(v)

Hvad hvis lægterne er 6 m?

0,3=6 *cos(v)


Svar #10
14. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

tusinde tak for hjælpen


Skriv et svar til: cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.