Matematik

tangent til b*a^x

09. januar 2011 af terbium (Slettet)

jeg prøver at finde tangenten til forskellige punkter i noget data, hvilket ser sådan ud "data = {{0, .005}, {100, .00465}, {200, .00432}, {400, .00374}, {600, \
.00323}, {900, .00260}, {1200, .00209}, {1500, .00168}};" 

jeg har brugt regression og kommet frem til 0.00499929 E^(-0.000726892 x) =f(x)

når jeg så skal finde tangenten d(0.00499929 E^(-0.000726892 x) ,x)=-3.63394*10^-6 E^(-0.000726892 x)= f´(x)

f(600)=0.00323219 og f´(600)=-2.34945*10^-6 

y=f`(600)(x-600)+f(600)= -2.34945*10^-6(x-600)+0.00323219=0.0032321925091225x-1.9393178549284

men hvis jeg tjekker på en Ti89 får jeg -0.000002x+0.004642

er der en der lige kan fortælle mig hvad jeg gør forkert ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

-2,34945*10-6(x-600) +0,00323219 = -2,3494510-6x+600*2,34945*10-6*600+0,00323219

Du flytte f(600)  over til at være f'(600)


Skriv et svar til: tangent til b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.