Matematik

differentialligning

10. januar 2011 af NejIkkeIgen (Slettet)

hej hej folkens en der er frisk på at hjælpe mig :-)

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen
mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.
a) Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde, når proportionalitets-
faktoren er 2 *10^-8

jeg har indtil vider fundet ud af at jeg skal bruge: y’=k*y*(m-y)
k= 2*10^-8
men hvad er y og hvad er m??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af NejTilSvampe

 m er mætningskonstanten eller hvad det hedder. De 10^6

y er antallet af individer til tiden t. 

y' = 2*10^-8 y *(10^6 - y)

er mit bud.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.