Matematik

Maple-nørder, get in here!

10. januar 2011 af jokoloko45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Emma blev født 10. august 1994 og vejede ved fødslen 3.1 KG. Hendes vægt i den første tid fremgår som følgende:

Alder i dage / Vægt i KG = (0/3.1 , 8/3.3 , 22/4.1 , 35/4.7 , 51/5.5)

Bestem en regneforskrift for en lineær funktion f, der med god tilnærmelse angiver Emmas vægt de første 5 dage.

Bestem f(365) og kommenter resultatet, når det oplyses at normalvægten for et barn på 1 år er ca. 10 kg.

Bestem hvor mange dage Emma var, da hun vejede 5 kg.

Ved at man skal bruge f(x)=a*x+b

Samt noget matrix, vector og plot værk, men ved ikke hvordan jeg skal opstille det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Hvad med at bruge excel. Lav 5 punkter, og lav en regression.

0.046181984*x+3.1

R2=0,9921

f(365)=19.9564 (amerikanske størrelser ;-))

f(41.141)=5 kg.


Svar #2
10. januar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Hmm tak for hjælpen, men skal desværre bruge Maple i denne opgave :-(.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Har du prøvet følgende? Det er lineær regression du laver, ikke?

Restart

 with(Statistics);
Indskriv dine data i de to vektorer:

F.eks.

 X := [1, 2, 5, 10];

 Y := [3, 7, 10, 18];

f := Fit(a*x+b, X, Y, x); <-- her får du så en forskrift frem.

 f := unapply(f, x); y = f(x);

plot1 := plot(f(x), x = -5 .. 10);

plot2 := ScatterPlot(X, Y, symbolsize = 15, symbol = cross)
plots[display](plot1, plot2);
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Skriv lige, hvis det ikke virker... kan evt. et MAPLE14 dokument til dig vha. mail, hvis det skulle være... det er en slags brugsanvisning for det meste 1.G stuff...


Svar #5
10. januar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Jo, det er lige præcis en lineær regression :).

Og tak, den virkede!


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. januar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Okay, cool! Godt klaret!


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2011 af carolinealmasy (Slettet)

hvor finder man de vektorer i snakker om?! :-)


Skriv et svar til: Maple-nørder, get in here!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.