Matematik

Middelværdi

11. januar 2011 af misshj (Slettet)

Opgave 11
I et bestemt gårdsalg i Damhus har man i en periode optalt antal kunder, der har købt et bestemt antal æg. Resultatet af optællingen fremgår af tabellen.
a) Bestem middelværdien for antal æg købt af den enkelte kunde.
Antal æg 6 7 8 9 10 11 12
Antal kunder 50 8 22 11 16 5 31

jeg vil gerne spørge om, hvordan jeg i denne opgave bestemmer middelværdien?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Walras

Middelværdien er det samme som gennemsnittet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Middelværdi = gennemsnit


Svar #3
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

okay :). hvordan skal jeg så stille det op, når jeg skal bestemme middelværdien for antal æg købt af den enkelte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Nu er jeg ikke helt i gang med matematik, så hjernen skal lige varmes op, men her er mit bud:

Du lægger antal kunder sammen og ligeledes antal æg og deler kunder / æg.

163 / 63 = 2,5 æg, som afrundes. i gennemsnit køber de 2.5 æg pr. kunde.

eller hvis de mener pr. kunde: Så er det bare 50/8, 8/7 osv...

Ret mig hvis jeg har misforstået opgaven.


Brugbart svar (6)

Svar #5
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt forkert. Der er ingen kunder, der køber færre end 6 æg, og der er temmelig mange, der køber helt op til 12 æg, så 2,5 æg pr. kunde giver ingen mening.

For hver rubrik skal man beregne det totale antal æg solgt til disse kunder. Når 50 kunder hver køber 6 æg, køber de jo i alt 300 æg.

Det korrekte gennemsnit er derfor

(samlet antal æg) / (antal kunder)

= (50*6 + 8*7 + 22*8 + 11*9 + 16*10 + 5*11 + 31*12) / (50 + 8 + 22 + 11 + 16 + 5 + 31)

= 1218 / 143 = 8,52 æg pr. kunde


Svar #6
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

Tusind tak skal i have :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Jeg kan ikke se hvor du får 1218 fra? :-)


Skriv et svar til: Middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.