Matematik

i en park..

11. januar 2011 af misshj (Slettet)

I en park skal der anlægges en trekantet scene samt et publikumsområde. Sammen med
scenen danner publikumsområdet et rektangel med sidelængderne 2x og y.
Publikumsområdet er på tre sider afgrænset af et hegn (se skravering på figur). Den
samlede længde af hegnet skal være 300 m.
a) Bestem y udtrykt ved x, og bestem arealet af publikumsområdet udtrykt ved x.

hvordan gør jeg det?

opgaven er vedhæftet, hvor der er billede af scenen. det er opgave 13

Vedhæftet fil: 101213_stx_MAT_B.ashx.pdf

Svar #1
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

det er noget med optimering


Brugbart svar (6)

Svar #2
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, der er ikke tale om optimering.

Opskriv længden af hegnet, der dækker de tre sider. De to sider har hver længden y, og den tredje side har længden 2x. Den samlede længde af hegnet skal være 300m . Derved kan y udtrykkes som funktion af x.

Beregn endelig arealet af publikumsarealet = rektangel minus trekant, udtrykt ved x.


Svar #3
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

så forstår jeg ikke hvordan jeg gør..


Brugbart svar (6)

Svar #4
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs vejledningen i #2. Hvad er længderne af de tre sider, der skal dækkes af hegn? Svaret står i #2.

Hegnets længde er y + y + 2x , og det skal også være 300m , så

y + y + 2x = 300m , eller

2y + 2x = 300m , hvoraf

y = 150m - x

Bestem nu arealet af publikumsområdet.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Andersen 11

Du laver en fejl, da længden af hegnet ikke er 2y+2x men kun y+2x, da scenen udgør den fjerde side. Y=300m-2*x


Svar #6
11. januar 2011 af misshj (Slettet)

så det er y+2x=300m

y=300m-2x? som er svaret? men jeg ved ikke helt hvordan jeg får bestemt arealet af publikumsarealet...


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fejlen er på din side, hvis du kigger på figuren i opgaven. De to langsider er hver y, mens scenesiden er 2x . Check it out.

#6

Beregningen i #4 er korrekt.


Brugbart svar (3)

Svar #8
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Arealet af rektanglet er y·2x = 2x·(150m -x) = 300m·x - 2·x2

Arealet af den trekantede scene er (1/2)·x·2x = x2 , der skal trækkes fra rektanglets areal.

Arealet af publikumsområdet er derfor

A = 300m·x - 3·x2


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Du bliver hurtig sur Andersen :o(

Men ja min fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da ikke at være sur at gøre opmærksom på en fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Det er menneskeligt at fejle, men også menneskeligt at rette op på sine fejl. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Helt bestemt da.


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. februar 2011 af sadu (Slettet)

Hey Anders du er bare en geni!!!!! :)

men når  jeg udregner dette 2x·(150m -x) så giver det ikke 300m·x - 2·x2  på TI InterActive

ved du hvorfor?? for jeg skal helst vise opgaven på TI InterActive.


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. februar 2011 af sadu (Slettet)

og jeg ved godt at du har beregnet det rigtigt....


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg har ingen anelse om, hvad du beregner på din lommeregner. Det er jo simpel hovedregning, så hvorfor bruge lommeregner til det?


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. februar 2011 af sadu (Slettet)

Det fordi, vi skal vise hele udregningen på TI InterActive...


Brugbart svar (1)

Svar #17
03. februar 2011 af sadu (Slettet)

hey Anders..

jeg er ikke lige sikker på opg. 8 c) (fra det vedhæftet fil).. jeg har altså lavet a'ern og b'ern. kunne du hjælpe mig med c'ern 


Brugbart svar (1)

Svar #18
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Find den afledede af L(t) og indsæt t=24 i forskriften for L'(t) .


Brugbart svar (1)

Svar #19
03. februar 2011 af sadu (Slettet)

ok det har jeg så gjort, men hvad står det for, altså hvad fortæller resultatet os.


Brugbart svar (1)

Svar #20
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

L'(t) er væksthastigheden for en musling med den pågældende alder.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.