Matematik

(5-3)^2

11. januar 2011 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg denne? (5-3)^2

Egentlig ville jeg sige parentesen først, men faldt over dette også:  (a – b)^2= a^2+ b^2– 2ab

Hvad gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af khemisto (Slettet)

som du selv skriver det så brug formlen (a – b)^2= a2+ b2– 2ab

5^2+(-3)^2-2*5*(-3) prøv at regne videre herfra


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2011 af Liniett (Slettet)

 brug regnearternes hieraki:

1. parenteser

2. eksponenter

3. potenser

4. gange/division

5. addition /subtraktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt. Du har en fortegnsfejl i det sidste led.

(5-3)2 = 52 + (-3)2 + 2·5·(-3) , eller snarere

(5-3)2 = 52 + 32 - 2·5·3 ,

da du bruger formlen for (a-b)2 .

Men er det ikke nemmere blot at benytte, at 5-3 = 2, og så regne 

(5-3)2 = 22 = 2·2 =  ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2011 af khemisto (Slettet)

Ja og formlen for (a-b)2 er (a – b)^2= a2+ b2– 2ab. Og ikke (a – b)^2= a2+ b2+ 2ab.


 


Skriv et svar til: (5-3)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.