Matematik

skæring mellem 2 linjer

12. januar 2011 af bulldoz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

jeg er lidt forvirret i den opgave.

jeg skal bestemme koordinater til et Punkt.

graferne for f og g har punkt A som et skæringspunkt

f(x) = 2 sin(x) + 1   og  g(x) = 1/2 x

jeg ved at man sætter disse to ligninger ligmed hinanden og løser ligningen. Men den sin(x) forvirrer mig?
er der nogen der har en ide til løsningen.


Svar #1
12. januar 2011 af bulldoz (Slettet)

er der nogen der har en løsning?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om skæring mellem 2 linier, men om skæring mellem graferne for to funktioner. Grafen for f(x) er ikke en ret linie. man finder x-koordinaten til skæringspunktet som løsningen til ligningen

f(x) = g(x) , dvs.

2·sin(x) + 1 = (1/2)·x

Den kan kun løses med lommeregner eller tilsvarende CAS-værktøj.


Skriv et svar til: skæring mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.