Matematik

Differentialkvotient

13. januar 2011 af elissa92

Hvordan kan f(x) = 2x * x have følgende differentialkvotient: f´(x) = 2x * In 2 * x + 2x ?

Jeg kan godt finde ud af at differentiere det første led: 2x ved at benytte, at f(x) = ax har differentialkvotienten f´(x) = ax * In a.

Men jeg kan ikke finde ud af, at differentiere det sidste led: * 2.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af sigmund (Slettet)

Brug differentiation af et produkt: (f * g)' = f' * g + f * g' = 2x * ln(2) * x + 2x * 1.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.