Matematik

Hjælp til 8.016

13. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen: 2x^2-6x+4=0

Jeg har selv tænkt følgende, men ved ikke om det er rigtigt, og hvis det er, så kan jeg ikke komme videre :( -:

ax^2+bx+c=0

x=-b+-kvadratrod b^2-4*c*a/2a

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Holmgren (Slettet)

 Det er helt rigtigt. Nu skal du bare sætte tallene ind i den sidste ligning:

a = 2

b = -6

c = 4

Det bliver til noget i stil med:

x= ( -(-6)+-kvdr( (-6)^2 - 4*4*2 ) )/2*2


Skriv et svar til: Hjælp til 8.016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.