Matematik

(2a+3b)*(2a-3b)-(a+b)*(9b+4a)

13. januar 2011 af fnidder1993 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 (2a+3b)*(2a-3b)-(a+b)*(9b+4a)

Har siddet og leget lidt med den nu, men kan sipelthen ikke finde ud af den!
Ville sætte pris på massere af ud regninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Duffy

Her har du resultatet, så har du lidt at sigte efter...


- 13ab - 18b2


Svar #2
13. januar 2011 af fnidder1993 (Slettet)

 Men nu ikke så meget det, har det rigtige svar. Har brugt TI interactive som kan regne det for mig. og den siger det giver:

4a2 - 13ab -22b2

Og nu får du et helt tredje :D

Ville du være venlig at skrive udregninger? :)


Svar #3
13. januar 2011 af fnidder1993 (Slettet)

 Nogen der er kloge nok? :p


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug kvadratsætningen til at regne det første produkt ud, og gang ind i det andet produkt.

(2a+3b)*(2a-3b) - (a+b)*(9b+4a) =

(2a)2 - (3b)2 -(9ab + 4a2 + 9b2 + 4ab) =

4a2 - 9b2 -9ab -4a2 -9b2 -4ab =

-18b2 - 13ab

helt i overensstemmelse med svaret i #1.

Du må have tastet noget forkert ind.


Skriv et svar til: (2a+3b)*(2a-3b)-(a+b)*(9b+4a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.