Fysik

Effekttab

13. januar 2011 af memorize (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal have løst følgende opgaver om højspænding, men jeg er lidt på Hterrens mark. De er herinde:

http://www.energyminds.dk/Tema/~/media/D91241D9BB0146F6916FE24E9EE70F3F.ashx


Svar #1
13. januar 2011 af memorize (Slettet)

Jeg har udregnet modstanden til R=0,0250*(50*10^3m/(21,45mm^2*Pi))= 0,8648 Ohm

Herefter skal jeg beregne modstanden ... men skal jeg bruge I=U/R eller I=P/U?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Det er også korrekt.

Spg. b. ) Strømstyrke i kablet

P=U*I    I=P/U     I=68*10^6W/400*10^3V    I=170 A

Spg. c) Effekttabet i kablet

P=R*I^2    P=0,8648Ω*(170A)^2    P=24,993 kW

Spg. d) Procentdel af effekttabet

ΔP=24,993*10^3 W / 68*10^6 W     ΔP=0,0368%

osv.


Skriv et svar til: Effekttab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.