Matematik

Reducering

13. januar 2011 af frederikkeon (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at reducere følgende: 

a- b- (a-b)+ 2ab

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug kvadratsætningen til udregning af parentesen. Hæv parentesen, og reducer.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2011 af PeterValberg

 "kvadratet på en toleddet størrelses differens er lig med kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led minus det dobbelte produkt"

(x - y)2 = x2 + y2 -2xy

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

= a^2 - b^2 - (a^2 + b^2 - 2ab) + 2ab

= a^2 - b^2 - a^2 - b^2 + 2ab + 2ab

= 4ab - 2b^2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.