Studér i udlandet

Gymnasiale uddannelse i Canada

15. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Hej jeg har en spørgsmål vedr. gymnasiale uddannelse i Canada. Hvis man ikke afslutter 1.g her i Danmark,  skal man så tage 1.g helt om i Canada eller kan man starte i 2.g der over?. Jeg har planer om at bogsætte mig i Canada, så jeg er ikke helt sikker på om at, hvis jeg ikke er færdig med 1.g, kan jeg så godt få en chance til at rykke direkte til 2.g i Canada eller skal man tage 1.g fra starten?

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. januar 2011 af Moderatoren

Jeg ved det ikke, men tvivler det Canadiske gymnasiesystem er ligesom det danske. Prøv at undersøg hvordan gymnasiet fungere i Canada - Kan være det er ligesom i USA med High School og sådan..?


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2011 af Amaliefraparadise (Slettet)

Google?


Svar #3
17. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Jeg har prøvet og google, de andre informationer som jeg søgte efter har jeg fået svar på, men det er den eneste ting jeg ikke kan finde, hvis man ikke er færdig med første gymnasie år kan man så få lov til at ryk videre til anden år eller skal man gå første år om igen i Canada??


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. januar 2011 af Amaliefraparadise (Slettet)

 Tror nu de er så amerikaniseret så meget at man skal bestå de enkelte år for at kunne komme videre, men er ikke sikker


Svar #5
19. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Okay:) Ellers tak


Brugbart svar (3)

Svar #6
19. januar 2011 af mimze92 (Slettet)

Hej Sahib.

Min  erfaring med det Canadiske skolesytem er meget, meget men jeg har kigget en del på google og er kommet frem til at det ligner det amerikanske rigtig meget. Dermed kan det ikke sammenlignes med det danske.

Det fungerer sådan at man har obligatorisk skolegang fra man er ca. 5-16 år, man ender med at gennemfører det de kalder high school. Det er så her det bliver tricky, fordi deres sidste år på high school svarer til et sted imellem vores 9. klasse og 1.g.

Så mit gæt vil være at hvis du har gennemført dele af 1.g., at du så skal tage en form for "test" der viser du har en uddannelse der svarer til deres high school. Derefter skal du så søge ind på college (som faktisk svarer rigtig meget til vores universiteter), der kan du få en BA på 4 år eller læse alt muligt andet (mere om det her: http://www.studyincanada.com/english/canada/a7.asp)

Jeg ved ikke om du helt forstår hvad jeg prøver at forklarer dig, men alt i alt kan du næsten springe hele gymnasiet over hvis du flytter til Canada og skal uddanne dig.

Men hvis du skal flytte til Qubéc er sagen en helt anden og lidt mere indviklet :)
Håber du blev bare en smule klogere.

Miriam


Svar #7
19. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Det vil sige, hvis jeg består den "test" så kan jeg godt komme ind på 2.g?


Svar #8
19. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Hvad er forskellen på High school og college??


Brugbart svar (3)

Svar #9
19. januar 2011 af mimze92 (Slettet)

De har slet ikke hverken 1. eller 2. g derovre. Men ja, det er dybest set det, det betyder.

Jeg syntes du skal gøre det på den her måde:
Du finder et/flere college i den stat/provins du skal bo i og så skriver du til dem og spørger. Du skal skrive og sige til dem at du kommer fra Danmark og at vi ikke har udannelsessystem som dem, og så skal du spørge om du skal gå i high school for at komme på college eller om et high school diplom er nok.

High school er en den af den obligatoriske skole og svarer ca til 8. klasse - 1. g. her i Danmark. College er deres universiteter, så de har altså ingen gymnasier.


Svar #10
20. januar 2011 af Sahi3 (Slettet)

Heheh, Tusind tusind taaak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Gymnasiale uddannelse i Canada

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.