Matematik

Stamfunktionen F(x)

15. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej ...

Jeg har beregnet nogle opgaver og vil lige høre om det er rigtigt?

Bestem stamfunktionen F(x)    (c= konstant, som bliver til 0?): 

1) f(x)= x8 = 1/8+1 x8+1 +c =                           F(x)= 1/9 x9 +c 

2) f(x)= x-2,7 = 1/ -2,7+1x-2,7+1 +c =              F(x)= 1/-1,7x-1,7 +c

3) f(x)=x0.3 = 1/0.3+1X0.3+1 +c =                   F(x) 1/1.3X1.3 + C

4) f(x)=x 3/5=  1/0.6+1x0.6+1 + c =                   F(x)= 1/6x1.6+c

5) f(x)= 4x2-5x+6= 4*2x2-1-5x1-1+6=              F(x)=8x-5+6= 8x+c

6) f(x)= 10x7+ 2x5 + 4x2 + 3= 10*7x7-1+2*5x5-1+4*2x2-1+3=     F(x)= 70x6+10x4+8x+c

også er der en opgave som jeg ikke forstår.. 

- Bestem F(2) for funktionen i opg 4 ovenfor , har prøvet men ved ikke hvordan..

På forhånd Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af Alkymisten (Slettet)

Brug din lommeregner..


Svar #2
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

Det er også min lommeregner jeg har brugt.. Men vil gerne vide om dt er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

4) er forkert . 1/(0,6+1) = 1/1,6

I 5) og 6) differentierer du i stedet for at integrere.

Den sidste: Indsæt x = 2 i forskriften for F(x) fra Opg 4.  F(x) = (1/1,6)·x1,6 + c


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2011 af Alkymisten (Slettet)

med gensyn til F(2) så indsætter du 2 på x's plads..


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2011 af Alkymisten (Slettet)

Andersen var lidt hurtigere :-P


Svar #6
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

Den sidste er dt så F(x) = (1/1,6)·2^1,6 + c = 1.895x + c?


Svar #7
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 4) , giver det  1,6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det giver F(x) = (1/1,6)·x1,6 + c , som jeg også skrev andetsteds i #3. Jeg antydede blot, hvor du havde lavet fejl.

Her beregnes så F(2) = (1/1,6)·21,6 + c = 1,8946 + c . Der skal ikke indgå noget x i resultatet for F(2) .


Svar #9
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 okay , mange tak :)


Svar #10
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 HOV ! , Mener bestem F(2) i opg 5  .. Det må i meget undskylde 


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Når du har bestemt F(x) korrekt i Opg 5), beregnes F(2) ved at sætte x = 2 i forskriften.


Svar #12
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Hvordan integrere jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du kunne jo finde ud af at integrere opgaverne 1) - 4). Brug samme fremgangsmåde i 5) og 6) . Disse to er jo simplere, da de kun indeholder heltallige potenser.


Svar #14
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 det har jeg jo også gjordt ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Som jeg skrev i #3 har du differentieret i 5) og 6) i stedet for at integrere.


Svar #16
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Når , skal jeg så pluse istedet for at minuse ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

At "pluse" og at "minuse" er babysprog. Du skal benytte den samme formel

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k

som du har gjort i de øvrige opgaver.


Svar #18
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 okay , Tak :)


Svar #19
15. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Er dette rigtigt ?

f(x)= 4x2-5x+6= 4*2x2+1-5x1+1+6= F(x)=8x3-5x2+6

f(x)= 10x7+ 2x5 + 4x2 + 3= 10*7x7+1+2*5x5+1+4*2x2+1+3= F(x)= 70x8+10x6+8x3+3 

og F(2) =

f(x)= 4x2-5x+6 = f(x)= 4*22-5*2+6=   82

Er det resultatet ??
 


Brugbart svar (1)

Svar #20
15. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

5) og 6) er ikke rigtige. Du kunne finde ud af at benytte formlen i #17 korrekt i Opg 1. Benyt den nu også korrekt i 5) og 6).

Da F(x) for 5) ikke er korrekt, er F(2) selvsagt heller ikke korrekt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.