Matematik
Cylingderform
02. maj 2005 af
Mowsiii (Slettet)
Jeg har fået denne opgave:
Med hvilket mål skal en cylinderformet øldåse laves, når den skal indeholde 400ml og have mindst mulig overflade? (2 decimaler)
Dåsen skal have både bund og låg
Jeg har nået så langt:
For at finde overfalden
Cylinderen: A=2*pi*r*h og V=pi*r^2*h
Endefladerne er en cirkel: A=pi*r^2
Samlet A=2*pi*r*(400ml/(pi*r^2))+2*(pi*r^2)
Så har jeg fundet min punkt ved hjælp af lomme regner og har fået det til 3,35914 ka det passe?
Og hvad gør jeg så nu?
Med hvilket mål skal en cylinderformet øldåse laves, når den skal indeholde 400ml og have mindst mulig overflade? (2 decimaler)
Dåsen skal have både bund og låg
Jeg har nået så langt:
For at finde overfalden
Cylinderen: A=2*pi*r*h og V=pi*r^2*h
Endefladerne er en cirkel: A=pi*r^2
Samlet A=2*pi*r*(400ml/(pi*r^2))+2*(pi*r^2)
Så har jeg fundet min punkt ved hjælp af lomme regner og har fået det til 3,35914 ka det passe?
Og hvad gør jeg så nu?
Svar #1
02. maj 2005 af iB (Slettet)
Det ser nogenlunde rigtig ud det du har lavet. Du mangler bare lige at få styr på dine enheder. Ta' og regn det hele i SI-enheder. Så kan du også lettere vurdere om dit resultat er rigtig.
NB: når du skal vuredere dit resultat, så tænk på en alm. 33cl dåse.
NB: når du skal vuredere dit resultat, så tænk på en alm. 33cl dåse.
Svar #2
02. maj 2005 af Mowsiii (Slettet)
Hmm.. kommer det ikke bare ud i m/l???
Men hvaed gør jeg så for at finde ud af hvilke mål dåsen skal laves i?
Men hvaed gør jeg så for at finde ud af hvilke mål dåsen skal laves i?
Skriv et svar til: Cylingderform
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
