Matematik

trekants opgave

16. januar 2011 af Ikfd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

jeg har lidt problemer med denne her, vil meget gerne have hjælp til den. 


Svar #1
16. januar 2011 af Ikfd (Slettet)

jeg vedhæfter opgaven, da jeg kan se det andet ikke virker..

Vedhæftet fil:trekants opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af AskTheAfghan

- Beregn |DH| og |AH|

tan(D)=|AH|/100m <=>

tan(52)=|AH|/100m <=>

|AH| = tan(52)*100m

         Pythagoras:

|DH| = √[(100m)^2 - (|AH|)^2]

- Beregn Vinkel C i trekant ACH, og beregn |AC|

          Først finder man ud af hvad vinkel A i trekant AHD er:

Vinkel A = 180 - (Vinkel H + Vinkel D) <=>

Vinkel A = 180 - (90 + 52) => 38 º

        Så, nu til Vinkel C i trekant ACH:

Vinkel C = 180 - (Vinkel A + Vinkel H) <=>

Vinkel C = 180 - (38 + 90) => 52 º

Cos(A) = |AH|/|AC| <=>

Cos(38) = |AH|/|AC| <=>

|AC| = |AH|/Cos(38)

- I trekant ABC er vinkel A ret - Beregn |BC|

         Først finder man ud af hvad |AB| er

|AB|=tan(C)*|AC| <=>

|AB|=tan(35)*|AC|

         Så, nu til |BC| ved hjælp af Pythagoras

|BC|=√[(|AB|)^2+(|AC|)^2]


Svar #3
18. januar 2011 af Ikfd (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: trekants opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.