Matematik
Hjælp
02. maj 2005 af
katrine01 (Slettet)
hej
jeg er igang med en opgave hvor jeg er i tvivl om hvis jeg har regnet opgaven rigtigt
opgaven lyder således
Vektorerne a og b har begge begyndelsespunkt i (3,1) a har længden 5 og retningsvinkel 35 grader, mens b har længden 4 og retningsvinkel 75 grader
Bestem koordinaterne til projektionen af b på a
jeg har gjorde således
a og b=(3,1)
a+b=3+1=4
a²+b²=3²+1²=10
så har jeg brugt formelen Projektion
a=a*b/b² b
4*5/10=2cm
4*4/10=1,6cm
så koordinaterne til projektionen er (2;1,6)
er det rigtigt det jeg har regnet det ud
jeg er igang med en opgave hvor jeg er i tvivl om hvis jeg har regnet opgaven rigtigt
opgaven lyder således
Vektorerne a og b har begge begyndelsespunkt i (3,1) a har længden 5 og retningsvinkel 35 grader, mens b har længden 4 og retningsvinkel 75 grader
Bestem koordinaterne til projektionen af b på a
jeg har gjorde således
a og b=(3,1)
a+b=3+1=4
a²+b²=3²+1²=10
så har jeg brugt formelen Projektion
a=a*b/b² b
4*5/10=2cm
4*4/10=1,6cm
så koordinaterne til projektionen er (2;1,6)
er det rigtigt det jeg har regnet det ud
Svar #2
02. maj 2005 af frodo (Slettet)
øhh... Det er forkert.
"a+b=4" det giver jo ikke mening.
Du kan umiddelbart bestemme koordinaterne for hver vektor, hvis du multiplicerer længden af vektoren, med den enhedsvektor, der har de givne retningsvinkler. Deraf kan du direkte indsætte i formlen. Alternativt kender du faktisk også vinklen imellem vektorerne, og kan anvende dette til at finde det skalære produkt. og b^2=|b|^2
"a+b=4" det giver jo ikke mening.
Du kan umiddelbart bestemme koordinaterne for hver vektor, hvis du multiplicerer længden af vektoren, med den enhedsvektor, der har de givne retningsvinkler. Deraf kan du direkte indsætte i formlen. Alternativt kender du faktisk også vinklen imellem vektorerne, og kan anvende dette til at finde det skalære produkt. og b^2=|b|^2
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
