Matematik

skæringspunkt mellem cirkel og linje

02. maj 2005 af sebb (Slettet)
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen:

x^2 + 2x + Y^2 - 4y -3 = 0

og en linje bestemt ved ligningen:

y=4x

Bestem koordinatsættene til skæringspunkterne mellem cirklen og linjen.

vil i ikke lige hjælpe....

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2005 af erdos (Slettet)

1) omskriv cirklens ligning
2) indsæt 4x på y's plads i cirklens ligning
3) isoler x - dette er 1. koordinaterne til skæringspunkterne
4) gang 1. koordinaterne med 4 og du har 2. koordinaterne

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2005 af 2835 (Slettet)

Overvejer du ikke om du måske skulle forlade gymnasiet...

HÅBER AT INGEN GIDER AT SVARE DIG, så kan du lære det...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

2835; lidt bedre opførsel eventuelt ?

Svar #4
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

#2: luk røven..

#1: 1) (X+1)^2 (Y-2)^2 = 8

2) (X+1)^2 (4X-2)^2 = 8

Jeg kan ikke regne videre-...

Svar #5
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

er det så:

(x^2+1+2x) (16x^2+4-16x) = 8

17x^2 -14x +5 = 8

hvordan isolere jeg så x

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2005 af 2835 (Slettet)

Slå op under Andengradsligninger, og læs...

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

har du slet ikke hørt efter i skolen? Du skal trække alle tallene på den anden side af =. Sådan at x'erne til sidst står selv.
17x^2 -14x = 13
Nu er x sådan set isoleret.

skulle jeg da mene, hmm..

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2005 af danielruhmann (Slettet)

#6 Kan vi andre ikke bare slå det op og så skrive det? Hvorfor selv lave noget?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2005 af 2835 (Slettet)

Altså, når man i gymnasiet har lært om cirklensligning, har man vel lært om andengradsligninger, men okay...

Svar #10
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

kan det passe at det giver
x= 1,38
x= -0,55

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

sebb,

Lad nu være med at oprette flere tråde om samme opgave. Foruden den allerede låste tråd har du to indlæg om denne opgave.

Standardmetoden er som følger:

Givet en cirkel C og en linie n bestemt ved ligningerne;

C: x^2 + 2x + y^2 - 4y - 3 = 0
n: y = 4x

opsøges eventuelle skæringspunkter ved at indsætte liniens ligning i cirkelligningen;

x^2 + 2x + (4x)^2 - 4(4x) - 3 = 0 <=>
17x^2 - 14x - 3 = 0

Den fremkomne andengradsligning løses, og for hver løsning bestemmes den tilhørende værdi af y ud fra liniens ligning. Sværere er det ikke.

//Singularity

Svar #12
02. maj 2005 af sebb (Slettet)

#11: undskyld fordi jeg oprettede flere tråde....

kan det passe at det giver:

x= 1
x= -0,18

Skriv et svar til: skæringspunkt mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.