Fysik

Fællestemperaturen ..haster

17. januar 2011 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælpe i den nedenstående opgave:

I en 1,2 kg kobbergryde hældes 2 L vand samt 50 g is.

Find fællestemperaturen t(f), når der e termisk ligevægt i systemet.

oplysninger:

c(Cu) = 0,39 J/gK.

t(Cu) = 20 C.

c(vand) = 4,18 KJ/ KgK

t(vand) = 70 C

t(is) = -18 C

c(is) 2,0 KJ/ KgK

L(is) = 334 KJ/ Kg

Håber at I hjælper mig denne opgave, for den er til i morgen

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ændring i indre energi for gryden: m(Cu)*c(Cu)*(t(f) - t(Cu))

Ændring i indre energi for vand: m(vand)*c(vand)*(t(f) - t(vand))

Ændring i energi for is: m(is)*c(is)*(0oC - t(is)) + m(is)*L(is) + m(is)*c(vand)*(t(f) - 0oC)) .

Når du lægger de 3 energiændringer sammen, får du den samlede energiændring, og hvis der ikke udveksles varme med omgivelserne, er denne lig med nul.

Så er der kun én ubekendt, nemlig t(f), som du skal finde.


Svar #2
17. januar 2011 af Nadiakb (Slettet)

tak for hjælpen, men hvad for en formel skal jeg brug for den t(f) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ændring for gryde + ændring for vand + ændring for is = 0

som jeg vistnok skrev...

Det bliver en lang ligning, hvor der står t(f) flere steder. Du skal isolere t(f) og regne tallet ud. Husk enheder. Det er sådan noget matematik.


Svar #4
17. januar 2011 af Nadiakb (Slettet)

tusind tak for den:) nu er opgaven løst.


Skriv et svar til: Fællestemperaturen ..haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.