Matematik

Beregn værdien af udtrykket

18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Håber lige på en lille bitte hjælp med en opgave som lyder:

Beregn værdien af udtrykket : x i 2 - y gange x, for

a) x = 10 og y = 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Indsæt dine værdier for x og y i udtrykket og regn det ud.


Svar #2
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Er det så 10 i 2 - 7 x 10= 100 -7 = 93 x 10 eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det kommer an på, hvordan det skal stå. Hvis det er 102 - 7 * 10, bliver det 102 - 7 * 10 = 100 - 70 = 30

Hvis det er (102 - 7) * 10, bliver det (102 - 7) * 10 = (100 - 7) * 10 = 93 * 10 = 930.


Svar #4
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Hmm, der er ikke nogen paranteser. Så det må være den øverste der er rigtig. Men forstår ikke hvordan det så kan blive 70.....Skal man ikke bare trække de 7 fra de 100 så det bliver 93 og så til sidst gange de 93 med 10, det sidste x

Jeg vil have at facit skal være som i det nederste du har lavet, bare uden paranteser.... Super at have jer at spørge til råds...


Svar #5
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Hvad så hvis x skal erstattes med 17 og y med 12?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Regnearternes hierarki; du skal altid gange, før du adderer / subtraherer ('plusser' / 'minusser')


Svar #7
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

okay, så det vil sige at det andet jeg har skrevet bliver så: 289 - 204= 85

17 i 2 - 12 * 17= 289 -204= 85


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jep.


Svar #9
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Du er sgu da en engel.....dig vil jeg gerne have som personlig hjælper:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig, men du skal være velkommen til at spørge videre herinde ;)


Svar #11
18. januar 2011 af matematikhjæl (Slettet)

Mange tak, og det vil jeg fortsat benytte mig af:)


Skriv et svar til: Beregn værdien af udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.