Fysik

Atomkerner

18. januar 2011 af jkeller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Visse brandalarmer indeholder americiumisotopen 24195Am, som har en halveringstid på 433 år. Kilden indeholder 2,9* 10-7g 24195 Am,


Beregn antallet af 24195Am- kerner i kilden .
 

Beregn kildens aktivitet

Hvor stor er aktiviteten efter 25 år.

Kan bare ikke finde ud af at regne ud hvor mange kerner der er i kilden. Det at det står i g forvirrer mig lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2011 af mathon

      N( 24195Am)  =  n·NA = (m/M)·NA = (2,9·10-7 g) / (241,056823 g/mol) · (6,02214·1023 mol-1) =

                                                                                                                                             7,245·1014


Svar #2
18. januar 2011 af jkeller (Slettet)

Tak.

Hvor har du de tal fra? Nogle du har fundet på en liste eller fra en bog?


Skriv et svar til: Atomkerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.