Matematik

HJÆLP - SINUSRELATIONERNE???

18. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen. Jeg er igang med denne opgave, jeg har lidt svært ved det. Håber I kan hjælpe mig. På forhånd tak:)
 

Jeg har fundet vinklerne, men ikke siderne..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I en trekant har vi vinkel A=95 º, b=6 cm og a=7 cm.
Beregn vinkel B og C samt c.

A = 95 º B = ? C = ?

a = 7 cm b = 6 cm c = ?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sin(A)/a = sin(B)/b

Isoler' sin(B)

sin(B) = b*sin(A)/a

Tal indsat:

sin(B) = 6*sin(95)/7

sin(B) = 0,853881

For at lave det om til vinkler:

Vinkel B = sin-1(0,853881)

Vinkel B = 58,63º

Vinkel C=180-(95+58,63)

Vinkel C=26,37


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af NejTilSvampe

c^2 = a^2 +b^2 - 2ab*cos(C)


Svar #2
18. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

hvad er det??? vi har ikke lært den formel. vi skal kun bruge a/sin A = b/sin B = c/sin C


Svar #3
18. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

pleas hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - Jamen så brug da den istedet ??

c/sin(C) = a/sin(A) <=> c = a/sin(A) * sin(C)


Skriv et svar til: HJÆLP - SINUSRELATIONERNE???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.