Matematik

HjÆLP DET HASTER

18. januar 2011 af Lars99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestemt tangentligningen for F(x)= 2x3+lnx      i x =1

f'(x)=6x2 + 1/1

Kan det passe at det giver:

y-3=7+(x-1)

y-3=7x-7

y=7x -4???


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2011 af patience (Slettet)

Pas på din notation!

F(x) er stamfunktion til f(x) som er stamfunktion til f'(x)..

Tror bare at du mener, at din funktion hedder f(x) = 2x3+lnx.

f'(x) = 6x2+1/x... da (lnx)' = 1/x


Svar #2
18. januar 2011 af Lars99 (Slettet)

 ja præcis..

men har jeg renget det rigtigt ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2011 af patience (Slettet)

tjek svarene hertil: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=956716#956727

det er samme princip..


Svar #4
18. januar 2011 af Lars99 (Slettet)

 det er ikk den samme ligning.. vil bar lige vide facit


Skriv et svar til: HjÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.