Matematik

Logaritme

19. januar 2011 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg ligningen:

log(2 – 3x) = lne3

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 ln(e3)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2011 af mathon

            log(2 - 3x) = ln(e3)

            (1/ln(10)) · ln(2 - 3x) = 3

            ln(2 - 3x) = 3·ln(10) = ln(103) = ln(1000)

            2 - 3x = 1000

            3x = -998

            x = -(998/3) ≈ -332,667

...........

log(x) = ln(x)/ln(10)


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.