Matematik

REDUCERE???

19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

jeg sidder med en opgave der lyder,

Opgave 1 reducer udtrykket (a-b)^2+2b(a-b), og reducere udtrykket 3x-3y/x^2-2xy+y^2

jeg har gjordt følgende for 1: (a-b)^2+2b(a-b) --> (a-b)* (a+b)+2b(a-b) --> (a-b)+2b

er det rigtigt ???

og hvordan reducere jeg den anden???

TAK på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af keg (Slettet)

den første: a2+b2-2ab+2ab-2b2 = ??


Svar #2
19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

er det sådan man skulle gøre????

dvs. at der er a^2 +b^2-2b^2............ der er tilbage ??? eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af keg (Slettet)

hvad er b2 - 2b2 = ??


Svar #4
19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

hmm -b^2????


Svar #5
19. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

er der nogen der vil hjælpe mig med at reducere 3x-3y/x^2-2xy+y^2


Svar #6
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

er der ikke nogen der vil hjælpe mig ?? come one


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. januar 2011 af keg (Slettet)

jo det vil jeg gerne.

 Men du skal skrive stykket rigtigt af, for hvis jeg ikke tager meget fejl, så mangler der en parentes i nævneren.

I tælleren sætter du 3 uden for en parentes,

og nævneren kan du sammentrække til kvadratet på en 2-leddet størrelse


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. januar 2011 af keg (Slettet)

# ja det giver -b2


Svar #9
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

jo altså stykket hedder jo ( 3x-3y)/(x^2-2xy+y^2)

så gør jeg følgende: 3(x-y)/(x^2-2xy+y^2)

og i nævneren forstår jeg ik :-(
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2011 af keg (Slettet)

det er rigtigt med tæller.

 Men du kan åbenbart ikke dine kvadratsætninger.

 Du skal benytte dig af at (a-b)2 = a2+b2-2ab i nævneren


Svar #11
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

bliver det så .. 3(x-y)/(x-y)^2


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. januar 2011 af keg (Slettet)

og så husk sådan en parentes, den har virkelig stor betydning og sikkert derfor at mange ikke har villet hjælpe dig


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. januar 2011 af keg (Slettet)

ja og så kan du forkorte noget væk


Svar #14
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

ved jeg godt, det siger min lærer også alt for tit til at jeg ikke burde glemme dem :-)

kommer der ikke til at stå : 3/(x-y)


Svar #15
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

jo det ser da meget rigtigt ud :-)

STORT TAKKKKK FOR HJÆLPEN :-D


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. januar 2011 af keg (Slettet)

glad for at du kunne bruge det :)

jeg havde desværre ikke tid til at hjælpe dig igår

husk at lære dine kvadratsætninger:

(a+/-b)2

(a+b)(a-b)


Svar #17
20. januar 2011 af heliumdyt (Slettet)

det er helt iorden...

ja dem skal jeg jo lære inden sommer skal op til studenter eksamen, :-)


Skriv et svar til: REDUCERE???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.