Matematik

Matematik opgave

19. januar 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens. Sidder med en matematikafleveringen og er gået i stå med en opgave. 

Opgaven lyder: 

En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx=1/x⋅y+1
og grafen f går gennem punktet P(1,4).
Bestem en forskrift.

Jeg er i tvivl om, hvilken type diffentialligningen er? 

Tak på forhånd. :) 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mangler der parenteser i udtrykket for dy/dx? Er det

(1/x)·y + 1 ,

1/(xy) + 1 ,

1/(x(y+1)) ,

(1/x)·(y+1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2011 af AMelev

Hvis det er dy/dx=1/x⋅(y+1) skal du benytte separation af variable:
 

∫1/(y + 1) dy = ∫1/x dx


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.