Matematik

2=In(x) og x=e^2?

19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

Hej alle sammen :D

Jeg kan ikke se hvorfor at x=e2 når man isolerer x i denne ligning 2=ln(x)

på lommeregneren

solve(2=ln(x),x)        x=e2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tag eksponentialfunktionen på begge sider

ln(x) = 2

eln(x) = e2

x = e2


Svar #2
19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

aaah... Tusind tak! :D


Svar #3
19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

et spørgsmål mere:

Hvordan løser jeg ligningen

∫(3eu)du = 15

med intervallet a = x og b = 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Find en stamfunktion F(u) til integranden f(u) = 3eu , og løs så ligningen F(0) - F(x) = 15 .


Svar #5
19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

Jeg har prøvet at finde stamfunktionen og min lommeregner siger at det bliver 3eu men det er jo bare det samme


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Det skulle det helst også være :-)

Idet ∫keudu = k∫eudu =k*eu+constant


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er også korrekt. Eksponentialfunktionen ex har sig selv som afledet og som stamfunktion.


Svar #8
19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

Det vil sige at

(3ex) - (3e0)?

jeg kom til at bytte om på a og b før.

Men det giver ikke 15 :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal jo så løse ligningen

3ex - 3e0 = 15 , altså

ex = 6


Svar #10
19. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

Hvordan kom du frem til det?

facit skal være x = In(6)

men man kan vel omskrive ex= 6 til x = In(6) eller? og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

3ex - 3e0 = 15 , dvs

3ex - 3·1 = 15 , eller

3ex = 18 , eller

ex = 18/3 = 6   , tag nu ln() på hver side

ln(ex) = ln(6)

x = ln(6)


Svar #12
20. januar 2011 af heyhey25 (Slettet)

okay :) tak!


Skriv et svar til: 2=In(x) og x=e^2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.