Matematik

Bestem tallene a og b.

20. januar 2011 af MKristensen94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem tallene a og b, hvad siger tallet a om udviklingen i fryserens elforbrug?

Hvornår vil det typiske årlige elforbrug være 300 kWh, og hvis denne udvikling fortsætter? 

Vedhæftet fil: Matematik opg1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Tyrael (Slettet)


a):

Anvend lineær regression til at bestemme a og b.

Umiddelbart lyder det som om, at a kunne være negativ, hvilket betyder, fryserens elforbrug bliver stadigt mindre.

b): Løs ligningen 300 kWh = ax+b - x er jo den eneste ubekendte.




 


Svar #2
20. januar 2011 af MKristensen94 (Slettet)

 Kan du evt. lave opgaverne, kan ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

a): 

Indtaster antal år som den uafhængige variable (x) og det årlige elforbrug kWh (y) og vha. lineær regression fås

a = -15,1429
b = 30738,1

hvorfor forskriften for funktionen er

f(x) = -15,1429x+30738,1

Tallet a fortæller, at hvert år falder elforbruget med 15,1429 kWh.

b):

Løser ligningen f(x), dvs.

300 = -15,1429x+30738,1 ⇔

x = 2010,06 ≈ 2010

hvilket betyder, at i år 2010 vil det årlige elforbrug således være 300 kWh.

Var det forståeligt? :-)


Svar #4
23. januar 2011 af MKristensen94 (Slettet)

 Jo tak ;-)


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.