Fysik

hjælp

20. januar 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

den røde linje i hydrogens linjespektre kaldes H a og dens bølgelængde er 656 nm.

beregn frekvensen af h a

beregn fotoenergi

er der nogle der vil hæjpe mig, og forklarere hvordan man laver opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Du skal bruge bølgeligningen for lys til den første opgave

c=λf, hvor c er lysets fart, λ er bølgelængden og f er frekvensen.

Til den anden skal du bruge energien af en foton er

E=hf, hvor E er energien og h er plancks konstant.


Svar #2
20. januar 2011 af ibta (Slettet)

skal jeg så isolere til at f= lysets fart divideret med lambda?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Lige præcis!


Svar #4
20. januar 2011 af ibta (Slettet)

Tusind Tak


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.