Matematik

UNG OG FORBRUGER

21. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen..  jeg er igang med denne opgave, jeg har lavet opgave 1.a men jeg vil gerne vide hvis det ikke er korrekt. I opgave 1.b har jeg prøvet i lang tid, men jeg har desværre ikke fundet priserne, som skal koste lige meget. HÅBER I KAN HJÆLPE MIG.. PLEAS
På forhånd tak for hjælpen :)

1) Thomas vil købe en ny jakke. I forretningerne Youth og Scoop sælger man den nye TEX jakke, men til forskellige priser.

I forretningen Youth koster jakken 1540,- RABAT: 7%
I forretningen Scoop koster jakken 1520,- RABAT: 5%

a. Hvilken af de to forretninger er dyrest?
Youth: 1540*7:100=107,8 kr (skal resultatet rundes op?)
Youth: 1540-107,8=1432,2 kr (skal resultatet rundes op?)

Scoop: 1520*5:100=76 kr
Scoop: 1520-76=1444 kr

Forretningen Scoop er dyrest, da Thomas skal betale 1444 kr, hvor i Youth kan han betale 1432,2 kr. Det vil sige der er 11,8 kr forskel.

b. Hvilken rabat skal der være på jakkerne, hvis de skal koste lige meget? Giv et forslag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find ud af , hvad rabatten skal være i Scoop, for at sælge til prisen i Youth.


Svar #2
22. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg har siddet i flere timer, men det har ikke lykkes mig at finde rabatten på jakkerne, hvis de skal koste lige meget....


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Salgsprisen i Youth har du fundet til 1432,2 kr. Hvad skal rabatten i Scoop være, for at salgsprisen der også bliver 1432,2 kr, for eksempel.

Der er uendelig mange løsninger. Opgaven siger, at du skal give et forslag. Jeg har her foreslået at beregne rabatten i Scoop, så man får samme salgspris som den, du har beregnet i Youth.


Svar #4
22. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Så tæt på kan jeg komme til. Der må ikke være ien krones forskel....
1520*6,5/100=98,8
1520-98,8=1421,2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

For at sælge Scoop til 1432,2 kr, skal rabatten der være 1520kr -1432,2kr = 87,80kr (nemlig 20 kr mindre end rabatten i Youth). Rabatprocenten i Scoop skal derfor være 87,80/1520 = 5,776% .

Altså, hvis Youth giver 7% og Scoop giver 5,776%, sælger de til samme pris.


Svar #6
22. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig hvad du mener???? Er forvirret....


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Youth og Scoop skal sælge til samme pris. Du kan vælge en vilkårlig salgspris. Jeg valgte salgsprisen, som vi fandt for Youth, 1432,2kr. For at Scoop skal sælge til den samme pris, skal Scoop give 87,80kr i rabat. Det svarer til 5,776% af Scoops originale pris. Så hvis Scoop giver 5,776% i stedet for 5% i rabat, vil de sælge til samme rabatpris, som Youth sælger for med deres 7% rabat.


Skriv et svar til: UNG OG FORBRUGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.