Matematik

Lineære funktioner

22. januar 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Kan nogen hjlpe med dette simple spørgsmål????

For en lineær funktion f gælder at f(2) = 4, og når x vokser med ?, så vokser funktionsværdien med 9.
Find en regneforskrift for funktionen.
 

Gerne med udførlig forklaring.

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af mette48 (Slettet)

y=ax+b

f(2)=4

når x vokser med ?, så vokser funktionsværdien med 9.

jeg går ud fra at der skal stå 1 der hvor der står et ?

a=9

indsætter punktet

4=9*2+b ⇒ b=-14

y=9x-14


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Den går ikke med spørgsmålstegnet - vi må have et tal ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2011 af keg (Slettet)

du skal opstille forholdstal:

når x=2 så er y=4

dvs at forholdet y/x = 4/2 = 9/x1 = 2 som er hældningskoefficient

så kan du finde x1

y=ax + b

 y = 2x + b

så indsætter du det kendte pkt. (2,4)

4=2*2 +b   --> b=0

y=2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 3

- Den har jeg da vist ikke mødt før - ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#3

hvor ved du fra at linien går gennem (0,0)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2011 af keg (Slettet)

fordi b=0


Svar #7
22. januar 2011 af bonzoadam (Slettet)

 Hej igen,

Der skulle ha stået 3 istedet for 9:-(, ved sørme ikke lige hvordan det ? sneg sig ind.

;-) bonzoadam


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2011 af keg (Slettet)

ændrer ikke på at ligningen hedder

 y=2x


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. januar 2011 af keg (Slettet)

Jeg beklager, men der er ikke tilstækkeligelige oplysninger til at  man kan

finde en regneforskrift for en funktion.

 Det bekræfter blot endnu engang, at opgavestiller har en forbandet pligt

 til at skrive opgaven rigtigt ind..

 Det kan ikke være rigtigt, at vi som opgaveløsere skal gætte os til, hvad der skal stå,

så hvis opgavestiller i denne her tråd vil have en korrekt løsning,

 er minimum at vi får stillet en opgave med alle oplysninger. :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2011 af mette48 (Slettet)

hvis ? står for et helt tal, bliver a ikke 2

Fortæl os nu hvad der skulle stå i stedet for ?

Hele den oprindelige opgavetekst ville være fint.


Svar #11
23. januar 2011 af bonzoadam (Slettet)

Kære Keg og andre,

Jeg beklager virkelig at jeg har fået skrevet mit spørgsmål forkert og vil i fremtiden gøre alt for at dette ikke sker igen!

Hher kommer det rigtige spørgsmål:

a.For en lineær funktion f gælder at f(2) = 4, og når x vokser med 3, så vokser funktionsværdien med 9.
Find en regneforskrift for funktionen.
 

venlig Hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så er hældningskoefficienten a = 9/3 = 3, og for den lineære funktion gælder også f(2) = 4. Der gælder altså, at

f(x) = 3x + b , og dermed

4 = 3·2 + b, hvoraf

b = 4 - 6 = -2. Forskriften er derfor

f(x) = 3x - 2 .


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.