Matematik

Brug for hjælp til differentialregning

23. januar 2011 af adi99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg srkiver da jeg ikke kan løse nogle opgaver i matematik. Håber i kan hjælpe...

Mængden af et bestemt radioaktivt præparat kan beskrives ved ligningen:
M = 7.445*e^(-0.023*t)
hvor M angiver mængden i milligram og t betegner tiden målt i timer.


c. Bestem differentialkvotienten dM/dt for t = 10 og giv en fortolkning af dette tal.
d. Bestem halveringstiden for det radioaktive stof.

Hvordan løses de to opgaver? 

c. Hvilken x-værdi opfylder, at funktionsværdien i denne x-værdi er lig med funktionsværdien i den dobbelte x-værdi.

d. Bestem ligningerne for de tangenter til grafen for f, der går gennem punktet (2,1)
 

Mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon

       generelt
                          f(t) = C·ekt

                          f '(t) = C·ekt ·(kt)' = (C·ekt) ·k = k·f(t)

                


Skriv et svar til: Brug for hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.