Matematik

HASTER

23. januar 2011 af sarahhas (Slettet)

Hej, jeg har lige to små spørgsmål, hvis jeg har 3,5 dm^3 og skal lave det om til cm^3 hvad gøre jeg så?

Har jeg 4m^2 og skal lave det om til dm^2?

Er mega forvirret..

På forhånd tak (:


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi har

1dm3 = (1dm)3 = (10cm)3 = 103 cm3 = 1000 cm3

Tilsvarende har vi

1m2 = (1m)2 = (10dm)2 = 102 dm2 = 100 dm2


Svar #2
23. januar 2011 af sarahhas (Slettet)

Mange tak, nu er jeg med, det er fordi man skal huske at der står dm^3 og tage højde for det..

Vil det så sige, at den hedder: 3500cm^3 og 0,04dm^2 har jeg forstået det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget er korrekt. Arealet er ikke korrekt.


Svar #4
23. januar 2011 af sarahhas (Slettet)

Hvorfor er den ikke det, nu blir jeg helt forvirret igen .. Kan godt se at det skal give 400dm^2, men hvorfor burde man ikke dele med 100 og ikke gange. Da vi i opgaven over sagde dele. Altså:

                     x 1000

         ______________

dm              m                   cm

__________

÷100

    


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

4m2 = 4·1m2 = 4·100dm2 = 400dm2


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.