Matematik

Tredjegradsligning

23. januar 2011 af amaby (Slettet)

 er der nogen som kan hjælpe mig med denne ligning?:

x^3-1x^2-4x+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Her er x=1 er en rod i polynomiet. Faktoriser (x-1) ud af polynomiet og brug nulreglen til at finde de andre rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af SuneChr

Brug nu lidt overblik. Falder x = 1 dig ikke i øjnene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har i øvrigt blot skrevet et polyniomium. Vi formodede, at du mente ligningen

x3 -x2 -4x + 4 = 0

Den ligning har x = 1 som en løsning.


Svar #5
23. januar 2011 af amaby (Slettet)

 Hov. ja jeg mente ligningen x^3 -x^2 -4x + 4 = 0. men jo jeg kan godt se det nu.


Skriv et svar til: Tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.