Matematik

y=ax+b omskrevet

24. januar 2011 af Lowa (Slettet) - Niveau: B-niveau

y = ax+b bliver til b = y - a * x

Hvordan?
 

Isolér b er pointen, men hvis du siger -b og -y på begge sider bliver det jo -b = y-a*x 


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man trækker ax fra på hver side af lighedstegnet.

y -ax = ax + b -ax = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2011 af Arjo (Slettet)

.


Svar #3
24. januar 2011 af Lowa (Slettet)

Så det skal gøres i et træk, det går ikke at sige y - a og så dividere med x bagefter kan jeg se.

Hvis vi satte 100 på y's plads og 5 som x og 10 som a giver det to forskellige resultater afhængigt af om du siger 100 - 10 og derefter dividerer med 5 = 18. Hvis du derimod trækker 5*10 fra giver resultatet 50, y - (ax).


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forskellige regnestykker giver ofte forskellige resultater. Her drejer det sig om en ligning og om at manipulere størrelserne i ligningen, således at ligningen stadig bevares.

En ligning udtrykker en lighed, en ligevægt, om du vil, mellem udtrykket på venstre side og udtrykket på højre side. Man kan lægge den samme størrelse til på hver side, eller trække den samme størrelse fra, man kan gange eller dividere begge sider med den samme størrelse, hvis denne ikke er nul.


Skriv et svar til: y=ax+b omskrevet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.