Matematik
log og 10^x
04. maj 2005 af
mate-mat (Slettet)
En anden ting, som jeg har svært ved er 10-talslogaritme. Når man fx har en ligning hvor man skal isolere x. Hvor der står noget med 10^x osv. Tager man så og sætter log ind på begge sidder af lighedstegnet fx.
10^x = 5 <=> log10^x =log5 <=> x=log5??? Eller hvad gør log??
Det samme med den naturlige logaritme e^x og ln.
Fx. e^x = 5 <=> lne^x =ln5 <=> x = ln5??
Hvis det var omvendt, altså hvor ln stod i stedet for e^x, hva så? Giv gerne et eksempel. Tak!
10^x = 5 <=> log10^x =log5 <=> x=log5??? Eller hvad gør log??
Det samme med den naturlige logaritme e^x og ln.
Fx. e^x = 5 <=> lne^x =ln5 <=> x = ln5??
Hvis det var omvendt, altså hvor ln stod i stedet for e^x, hva så? Giv gerne et eksempel. Tak!
Svar #1
04. maj 2005 af erdos (Slettet)
Ja, det er lige netop sådan.
Den anden vej:
ln(x) = 5 <=> x = e^5
ln og log har fuldstændig de samme egenskaber.
Den anden vej:
ln(x) = 5 <=> x = e^5
ln og log har fuldstændig de samme egenskaber.
Svar #2
04. maj 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Du skal bare være opmærksom på følgende:
At e^x er den omvendte til ln(x)
og
at 10^x er den omvendte til log(x).
denne viden benyttes, som gjort i de ovenstående eksempler.
At e^x er den omvendte til ln(x)
og
at 10^x er den omvendte til log(x).
denne viden benyttes, som gjort i de ovenstående eksempler.
Skriv et svar til: log og 10^x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
