Matematik

Regneregler.

25. januar 2011 af Umuligt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jeg har lidt problemer med mine regneregler.

Et  stykke som dette: 25:-5

Det giver da -5, gør det ikke?

Og hvad med: -25:5

Det giver også -5?

Og sidst men ikke mindst, hvad med: -25:-5

Det da også -5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Duffy

Lara Kani ?!


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Tredie gang er der 2 minusser - hvilket giver plus !


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, for -5 * -5 er jo ikke -25, men +25. Men -5 * 5 er netop -25, hvorfor -25:-5 = +5

Tip: De samme regneregler, der gælder for gange af +/- stykker er nøjagtig de samme benyttet til division. 

Altså:     - x - = +

               +x+ = +

               -x+ = -

               +x- = -

Sæt et divisions-tegn ind istedet for x, og du vil opdage at facitets fortegn er det samme ;)


Skriv et svar til: Regneregler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.