Matematik

Grafen for en lineær funktion

25. januar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Grafen for en lineær funktion y=ax+b går gennem punkterne (-6,2) og (2,8)

a) bestem tallene a og b

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Educate (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b = y-ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af NejTilSvampe

 Du har to ubekendte, a og b. Du skal derfor opstille to ligninger.

Indsæt punkterne

2 = a*(-6) + b  og  8 = a*2 + b

løs ligningssystemet først mht. a og så b.


Svar #3
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Hvordan fandt du ud af det?

Skal jo skrive hvordan jeg har gjort ;)


Svar #4
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Indsæt punkterne .. Hvilke punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2011 af nananaa (Slettet)

x1 = -6
x2 = 2

y1 = 2

y2 = 8

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b = y- a*x


Svar #6
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Skal jeg skrive alt det som svar/forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2011 af nananaa (Slettet)

Det kan forklares nemt således:

Forskriften har formen f(x)=a*x+b , og derfor starter man med at finde a ved hjælp af formlen:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

I denne formel bestemmer vi selv, hvilket af talsættene der er (x1,y1) og hvilket der er (x2,y2), men
det forreste sæt (x,y) skal høre sammen, og tilsvarende med det bagerste sæt. Vi indsætter tallene og
Udregner derefter a.

Da a nu er fundet kan vi vha. b = y- a*x udregne b.

På x's og y's plads i formlen vælger du enten (x1,y1) eller (x2,y2) værdierne og indsætter dem.
 

Da vi nu kender a og b kan de indsættes i forskriften f(x)=a*x+b (:  


Svar #8
25. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: Grafen for en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.