Matematik

nulpunkter

26. januar 2011 af lilromeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen. Jeg har en opgave, jeg ikke kan finde ud af.

Jeg skal beregne nulpunkterne for en opgave, som lyder f(x) = (x-1)(x^4 - 8x + 12).

Jeg har fået at vide, at man skal bruge nulreglen og sætte x'erne udenfor parenteserne, men jeg ved ikke, hvordan man lige gør. Er der nogen, som MEGET pædagogisk kan forklare mig det???


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Er du sikker på der ikke skal stå x2?


Svar #2
26. januar 2011 af lilromeo (Slettet)

 Hov, undskyld. Det skal der.


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = (x-1)(x2 - 8x + 12).

x-1=0  v  x2-8x+12 =0

x=0 v x2-8x+12 =0 løs 2. gradsligningen ved hjælp af løsningsformelen


Svar #4
26. januar 2011 af lilromeo (Slettet)

 Til det har jeg et andet spørgsmål. Jeg ved ikke, hvordan man udregner diskrimminanten. Er der en måde, hvorpå, man kan undgå brugen af det eller kan du forklare mig, hvad det går ud på?


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nulreglen for et produkt siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne i produktet er nul. Har man derfor en ligning, hvor et produkt er lig med nul, kan gå frem ved at undersøge ligninger, hvor hver af faktorerne sættes til nul.

#3

Det er lidt hastigt sluttet til sidst. Ligningen x-1 = 0 giver jo x = 1 som delresultatet.

#4

Hvis du ikke kan gætte rødderne i ligningen a2 + bx + c = 0, er den sikreste vej frem at beregne diskriminanten d = b2 - 4ac og dernæst rødderne, hvis d ≥ 0.


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.