Matematik

trekant

26. januar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 
Jeg har vedhæftet en fil med min opgave. (opgave 9)

Jeg har problemer med opgave b, da jeg ikke ved hvad jeg skal gøre.

(den store trekant) Jeg har fundet frem til at b=4,90 og vinkel A =45,57

Vedhæftet fil: hjemmeregning nr. 7.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at arealet af en trekant er T = (1/2)·h·g . Du kender arealet T og højden h fra B. Bestem nu grundlinien g = |AC| .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Areal=1/2|AC|*hc

hc=5 og AC=b

25=1/2 b * 5


Svar #3
26. januar 2011 af zuku (Slettet)

 #1
Men jeg ved ikke hvordan man finder grundlinjen.

#2
Jeg forstår ikke helt hvad du mener? Jeg har jo regnet noget af b ud, men mangler resten. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler grundlinien af formlen T = (1/2)·h·g . Du kender arealet T og højden h. genlæs #1 .

Grundlinien g er den, der også kaldes b i #2 og er også længden |AC|


Svar #5
26. januar 2011 af zuku (Slettet)

Hvordan skal jeg isolere, sådan?:

g=(1/2)*h/t


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man ganger med 2 og dividerer med h. Det burde være kendt fra folkeskolen, hvorledes man isolerer.

g = 2T/h


Svar #7
26. januar 2011 af zuku (Slettet)

 Mange tak. Jeg har desværre aldrig været en haj til matematik :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man behøver ikke at være en rovfisk for at have et fint fiskeliv.


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.