Fysik

interstellar sky??

26. januar 2011 af virtus (Slettet) - Niveau: A-niveau

har svært ved denne opgave ville gerne have lidt hjælp ved ikke helt hvad jeg skal gøre i b... har vist styr på a såfremt at det bare er jeans længden jeg skal finde til skyen. men lidt hjælp til b ville være skønt

En interstellar sky i hydrostatisk ligevægt har en tæthed på ρ =
2,0·10–13 kg/m^3, massen m = 1,24·10^36 kg og |P´(r)| = 2,8·10^–19 Pa/m.
 

a) Beregn skyens radius.
 

En del af skyen bliver nu forstyrret af en nærliggende supernova, og
et område af skyen med radius r = 3.500 AE og masse m = 17·solmasser
påbegynder sammentrækning.
 

b) Beregn den tæthed, som dette område af skyen mindst skal
være blevet presset sammen til af supernovaen, for at påbegynde
en sammentrækning.

1000 tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af peter lind

Masse = massefylde*rumfang  Rumfanget kan findes som rumfanget af en kugle med den søgte radius.


Svar #2
26. januar 2011 af virtus (Slettet)

men hvad i b) ?? skal jeg bare beregne massefylden ud fra samme metode eller skal jeg tage højte for noget andet ?


Svar #3
26. januar 2011 af virtus (Slettet)

men hvad i b) ?? skal jeg bare beregne massefylden ud fra samme metode eller skal jeg tage højte for noget andet ?


Svar #4
27. januar 2011 af virtus (Slettet)

men hvad i b) ?? skal jeg bare beregne massefylden ud fra samme metode eller skal jeg tage højte for noget andet ?


Skriv et svar til: interstellar sky??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.