Matematik

Intergral

26. januar 2011 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integrerer man ∫x2 • (x3+2)5 ? Help !


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af peter lind

Brug substitution t = x3+2   dt = 3x2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

   substitutionsmetoden

                                                u = x3+2

                                                du = 3x2dx

                                                x2dx = (1/3)du

                             ∫x2 • (x3+2)5dx  =  ∫(x3+2)5·(x2dx)  = ∫u5·(1/3)du =  (1/3)·∫u5du = (1/3)·(1/6)u6 + k =

                                                             (1/18)·(x3+2)6 + k


Svar #3
26. januar 2011 af jeghadertysk (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.