Matematik

Differentialligninger

27. januar 2011 af gadehund (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg skal løse denne differentilalligning og ved ikke helt hvordan jeg skal tage hul på den:

opgaven lyder: bestem den løsning til differentialligning, der går gennen (1,1) når:

(dy/dx) = (yx+2y) / x 

jeg ved at resultatet er: y = x^2e^(x-1) , x > 0

kan slet ikke se sammenhængen mellem differentialligingen og resultatet :S

håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Hvis det er tilladt er det nemmeste at bruge et CAS værktøj til det.

Ellers kan du sætte y ud foran parentesen i højre side og derefter bruge separation af variable.


Svar #2
27. januar 2011 af gadehund (Slettet)

hvis jeg benytter mig af sparation af varibale, vil det ikke se sådan ud: (dy/dx) = (y(x+2)) / x = y/x * (x+2) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af peter lind

jo


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_123.doc

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.