Matematik

haster !

27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

Bevis 1 :

φ+ φ=1
(1+ √5)/2+ (1- √5)/2
(1+ √5+1-√5)/2
(1+1)/2
2/2
 

 nogen der kan skrive hvad der sker fra trin til trin altså hvad man gør ?

φ+ φ=-1
(1+√5)/2 · (1-√5)/2
((1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)
(1-√5+ √5-5)/4
(1-5)/4
(-4)/4
-1
 

også med dette bevis tak !

det ville være en stor hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

φ+ φ=1
(1+ √5)/2+ (1- √5)/2     
(1+ √5+1-√5)/2                               Sætter på en fælles brøkstreg og hæver parenteserne
(1+1)/2                                              Adderer  tallene i parentesen,
2/2

nogen der kan skrive hvad der sker fra trin til trin altså hvad man gør ?

φ+ φ=-1
(1+√5)/2 · (1-√5)/2
((1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)                         Bruger produk af brøker er produktet af tællerne, nævnerne produkt af nævnerne
(1-√5+ √5-5)/4                                    Forkert. Brug reglen(a+b)(a-b)
(1-5)/4                                                 her er det gjort rigtigt
(-4)/4
-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du forventer at bevise ved ovenstående udregninger?


Svar #3
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

tak , men kan du udybe det mere altså trin for trin .. så du bare en skat


Svar #4
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

mette jeg prøver på at bevise beregningen for det gyldnesnit inden for matematik


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2011 af peter lind

Hvad er du i tvivl om?


Svar #6
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

hvordan kan jeg fra φ+ φ=1sætte en fællesbrøk ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2011 af peter lind

Jeg var gået ud fra tallene. Det er ikke det samme tal, der står de 2 steder nedenunder, så jeg går ud fra at det er dem der er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om de to tal φ = (1+√5)/2 og φ' = (1-√5)/2 , der er knyttet til det gyldne snit og Fibonacci tallene, og man skal så vise, at

φ + φ' = 1 , og

φ·φ' = -1 ,

hvilket blev gjort ovenfor i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#1

du skriver at udregningen nedenfor er forkert. Det passer ikke, udregningen er rigtig

(1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)
(1-√5+ √5-5)/4
(1-5)/4

Jeg er lidt overrasket over at du ikke er opmærksom på, at man godt kan gange de to parenteser med hinanden, som det er gjort her, uden at benytte en udenladslært formel.


Skriv et svar til: haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.