Matematik

polære koordinater?

28. januar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Yes

har en vektor

12

5

bestem vektorens polære koordinater? hvordan går man det, jeg ved det er en retning og en længde, kan godt finde længden og sikkert også vinklen men ved ikke præcis hvad for en formel jeg skal bruge


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2011 af mathon

                                   x = r·cos(θ)
                                   y = r·sin(θ)

                                   r =√(x2+y2)
                                   θ = tan-1(y/x)


Svar #2
28. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

θ hvad er det for et tegn og hvad betyder det?

hvad er r? radius?:)

kan du naile det eksempel jeg gav`? eller bare forklare det så ville det være nice mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

(r ; θ) er standardsymbolerne for polære koordinater; r er vektorens længde og θ er dens retningsvinkel. Indsæt din vektor (x ; y) = (12 ; 5) i udtrykkene i #1 og beregn (r ; θ) for vektoren.


Svar #4
28. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay mange tak


Skriv et svar til: polære koordinater?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.