Matematik

Reducering Haster!

28. januar 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Når jeg reducer (a+2b)2 - a(a+4b) får jeg 4b2. Er det rigtigt????? Jeg er ikke så god til reduceringen, og håber at der er nogle søde mennesker, som gider hjælpe!!!!

Mange tak mys!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af AskTheAfghan

Ja.


Svar #3
28. januar 2011 af Problem (Slettet)

Mange tak!!!!


Svar #4
28. januar 2011 af Problem (Slettet)

Hvornår bruger man så kvadratsætningerne?? skal man ikke finde det dobbelte produkt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man bruger kvadratsætningerne, når man skal beregne kvadratet på en toleddet størrelse:

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab .

I opgaven her kan man skrive

(a + 2b)2 - a(a+4b) = a2 + (2b)2 + 2·a·(2b) - a2 - 4ab = 4b2 + 4ab -4ab = 4b2 ,

men man kan også regne sig igennem ved at sætte faktorer uden for en parentes

(a + 2b)2 - a(a+4b) = ( a + 2b)2 -a(a + 2b + 2b)

          = (a + 2b)2 -a(a + 2b) -2ab

          = (a + 2b)(a + 2b -a) -2ab

          = (a + 2b)·2b - 2ab

          = 2b(a + 2b -a)

          = 2b·2b

          = 4b2


Svar #6
30. januar 2011 af Problem (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Reducering Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.