Fysik

Densiteten af et sammesat lod

29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem denisteten af et sammensat lod af 30 gram Aluminium og 70 gram Bly

Densitet af Aluminium 2700 Kg/m3

Densitet af Bly 11340 Kg/m3

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor resultatet blir 5786 kg/m3 ??? For nemlig et helt andet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af mathon

   volumen af 30 g Al = (30 g) / (2,7 g/cm3) = 11,1111 cm3

   volumen af 70 g Pb = (70 g) / (11,34 g/cm3) = 6,1728 cm3

   under forudsætning af legeringens volumen som summen af delvoluminerne (hvilket sjældent helt er

   tilfældet)

haves
   middeldensiteten = (100 g) / ((11,1111+6,1728) cm3) ≈  5,786 g/cm3 = 5,786·103 kg/m3


Svar #2
29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Tusind tak.... Nu forstår jeg det....


Skriv et svar til: Densiteten af et sammesat lod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.