Fysik

Faldtid

29. januar 2011 af Slayer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har om impulsbevarelse i fysik, hertil har vi lavet et forsøg der omhandler impulsbevarelse, men dog ved jeg ikke hvordan jeg skal bekræfte formålet i denne del af rapporten.

Jeg finder dette emne svært og ved ikke hvordan jeg skal bære mig ad med resultatbehandlingen af dette forsøg.

 Formål: Bekræft at faldtiden for en kugle der falder frit afhænger ikke af en evt. startfart i et vandret plan.

Kuglens diameter: 2,5 cm

Indstilling:                Passage tid
Short Range            0,0075 mS
Medium Range       0,0049 mS
Long Range             0,0035 mS

Indstilling:             Kuglens faldtid
Short Range         0,3806 mS
Medium Range    0,3780 mS
Long Range          0,3707 mS
 

Målingerne er i vandret retning, desto mere har jeg fået at vide at jeg kan vha. passage tiden samt kuglens diameter bestemme kuglens hastighed.

På forhånd tak! Fysik er  ikke så nemt :l


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

beregning af kuglens hastighed

2,5 cm på 0,0075 mS = 0,025 m / 0,0000075 s = 3333 m/s = 926 km/t


Svar #2
30. januar 2011 af Slayer (Slettet)

Tak, men ved stadig ikke hvordan jeg kan komme frem til formålet med opgave :/


Skriv et svar til: Faldtid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.